måndag 25 januari 2010

Moderaterna blir ett feministiskt parti

Nu öppnar Moderaterna äntligen för möjligheten att kvotera börsbolagsstyrelser med avseende på kön.

En kunnig person på jämställdhetsområdet gjorde analysen att moderaterna nu har accepterat tolkningen kring könsmaktsordningen. Andra partier har förstått för länge sedan att vi har en könsmaktsordning, och det är alltid lite patetiskt när ett parti tar jättelång tid på sig att komma fram till något som har varit beforskat och välkänt i flera decennier. Men vi bör vara glada varje gång ett parti tar ett stort steg i rätt riktning. Moderaterna förstår nu fullt ut att vi har en könsmaktsordning och att den måste bekämpas för att vi ska få ett bättre samhälle. Så grattis, moderaterna!

2 kommentarer:

 1. Bevare mig väl! Sätt inte en sådat hemskt epitet på vårt fina parti. Feminist är nog det sista jag kommer att kalla mig. Känns mycket bakåtsträvande att hålla på särskilja människor på det där sättet. Lika möjligheter för alla, oavsett några parametrar. Det är den enda raka människosynen!

  Förövrigt gillar jag din blogg. Namnet är helt fantastiskt. :o) Och när vi befinner oss så här på avstånd är det hemskt skönt att verkligen känna dig mellan alla ord och rader, även om jag tycker att du är lite väl arg emellanåt...:o)

  Heja John!

  Kraaaamar!

  SvaraRadera
 2. Hej!

  "Feminist" betyder nog olika för olika människor. För mig betyder det helt enkelt att man inte har förutfattade meningar om att män och kvinnor ska vara olika bra på olika saker.

  Jag tror att långsiktigt sett vore det destruktivt att hålla på med kvotering, men precis som Amelia sa, 2002, är det nog det enda som fungerar för att få fler kvinnor i börsbolagens styrelser snabbt. När vi har haft en situation med hyfsat jämn könsfördelning ett tag, kommer det att lösa sig av sig själv, så kvotering ska ses som en akutinsats i situationer där det pågår någon typ av diskriminering av ena könet.

  SvaraRadera