tisdag 5 januari 2010

Sjukvårdskrisen

Den ena nyheten avlöser den andra om skandaler i sjukvården. Senaste i raden av svinaktigheter, http://ladydahmer.blogg.se/2009/december/systematiska-valdtakter-pa-vara-sjukhus.html, http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6353302.ab, http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6346094.ab, är att kvinnor som inte gett sitt tillstånd undersöks i underlivet av studenter medan de är nedsövda.

Jag har tidigare fått ta del av hur två personer relativt nyligen avlidit på Sahlgrenska Universitetssjukhuset sedan de nekats vård i tid och fått veta att man vanemässigt på samma sjukhus för in katetarar i njuren på patienter utan narkos, ett kirurgiskt ingrepp i det område i kroppen som har tätast smärtreceptorer, en ingrepp av tortyrliknande slag.

Det finns en uppsjö av liknande vanvård i Västra Götalandsregionen. När vården är systematiskt sämre här än i till exempel vårt grannlandsting, Hallands län, borde folk reagera. Alla man pratar med i stort sett som har vårdats någon gång inom Västra Götalands sjukvård, har någon form av vanvård att rapportera. Ändå fortsätter samma partier att inneha makten i regionen.

Om vi någonsin vill ha en bättre sjukvård i vårt landsting, måste vi rösta in andra partier.

Det går inte att gång efter annan rösta på partier som har misslyckats med att organisera vården och tro att det kommer att bli bättre.

När vården saknar empati och till och med begår övergrepp på partier, innebär det att de politiker som styr vården saknar empati.

En vanlig, empatisk person hade reagerat med avsky på de övergrepp vi nu ser. Det går inte att skylla ifrån sig på enstaka läkare. Det handlar om ett systemfel när misstag upprepas och patienter avlider därför att de inte får vård i tid. Att inte bedöva patienter inför smärtsamma ingrepp visar på en närmast total brist på medkänsla.

Vill vi ha en kursändring inom vården bör vi rösta på Miljöpartiet. Det tänker jag göra.

1 kommentar:

  1. Det finns inget alternativ till att rösta på miljöpartiet. De är de enda som tänker nytt, empatiskt och ur medmänskliga perspektiv.

    Sjukvårdens fullständiga haveri samt Försäkringskassans hopplösa idiotorganisation tar livet av folk.

    SvaraRadera